Eiwitbronnen

Vegan eiwitbronnen

Een plantaardig dieet of vegan lifestyle krijgt steeds meer populariteit. Niet alleen uit overwegingen gericht op klimaatverbetering maar ook vanwege de beoogde gezondheidsvoordelen. Een vegan lifestyle is geen eenvoudige eetgewoonte maar wordt beschouwd als een nieuwe levensstijl, omdat het vaak niet alleen bij plantaardig eten blijft. Vaak worden alle bewerkte voedingsmiddelen, kunstmatige zoetstoffen, geraffineerde suikers en gehydrogeneerde vetten vermeden, evenals het gebruik van plastic in verpakkingen en overige producten. Als gevolg hiervan biedt het meer voordelen zoals gewichtsverlies, verminderd risico op hartaandoeningen en ziekten, en het voorkomen van leeftijd gerelateerde cognitieve achteruitgang.

Veganistische eiwitbronnen

Overweeg je een vegan lifestyle of wil je simpelweg wat vaker plantaardig eten? Kies dan voor deze plantaardige voedingsmiddelen met veel eiwitten voor een uitgebalanceerd plantaardig dieet:  

 1. Sojaproducten (bijvoorbeeld tofu, tempeh en edamame). Tempeh bevat de meeste eiwitten maar verliest een deel wanneer het wordt gekookt.
 2. Linzen zijn daarnaast ook erg rijk aan vezels, ijzer en kalium. Bovendien vermindert het regelmatig consumeren van linzen het risico op het ontwikkelen van bloedarmoede door ijzertekort.
 3. Quinoa is een graansoort die in veel gerechten en salades gebruikt kan worden. Deze granen zijn ongelooflijk rijk aan voedingsstoffen, zoals vezels, eiwitten, ijzer en magnesium.
 4. Aardappelen worden doorgaans niet geassocieerd met een hoog eiwitgehalte. Eén grote aardappel kan echter 8 gram eiwit bevatten. Ze zijn ook een rijke bron van vitamine C en kalium en kunnen worden gemengd met hummus om meer eiwitten binnen te krijgen.
 5. Eiwitrijke groenten. Hoewel groene bladgroenten alleen niet aan je dagelijkse eiwitbehoefte zullen voldoen, zijn het nog steeds geweldige snacks om je eiwitinname te verhogen. Groenten met een hoog eiwitgehalte zijn broccoli, boerenkool en paddenstoelen.

Meer uit jouw workouts halen met HIIT?

Download het gratis E-book!

 • Meer calorieën verbranden met HIIT training
 • Maximale resultaten in minimale tijd
  • Stap voor stap handleiding om te starten
  • Inspiratie om je trainingsschema aan te vullen
  • Voorkom blessures met tips voor herstel
  • Korte workouts zonder materialen
  • Unieke oefeningen voor jouw HIIT workout
50%
Je bent er bijna
Waar mogen we de HIIT Workout Guide naar toe sturen?
Gratis download
Workout Guide HIIT