Help je partner gezonder eten
20 december 2021 
in Fuel

Help je partner gezonder eten

Jij bent goed bezig met een gevarieerd en gezond eetpatroon, helemaal top! Maar je partner zit 's avonds nog gewoon met een zak chips op de bank. Super frustrerend om te zien wat hij of zij allemaal naar binnen werkt terwijl jij zo goed bezig bent. En het maakt het voor jou een stuk moeilijker om vol te houden. Tijd voor wat slimme en praktische tips om je partner gezonder te laten eten (zodat jij het niet alleen hoeft te doen). 

Een goed voorbeeld: the art of seduction

Zorg dat jij het goede voorbeeld bent. Maak gerechten die er lekker uit zien en heerlijk ruiken. Zo maak je het aantrekkelijk om mee te eten. Probeer je partner te verleiden met jouw gerechten die gezond zijn in plaats van het te verplichten. Je mag hier best een beetje 'hard to get' spelen, laat hem of haar naar jou toe komen voor een hapje.

Samen boodschappen doen: buy me food please

Samen boodschappen doen is sowieso een aanrader zodat je niet alle zware tassen alleen hoeft te dragen. Het zorgt er voor dat je de gezonde keuzes samen kunt maken en beide kunt kiezen wat jullie lekker vinden. Geen tijd om samen boodschappen te doen? Maak dan samen het weekmenu en het boodschappenlijst.

Samen koken: it takes two to tango

Samen koken is niet alleen leuk, leerzaam en ontspannen. Het zorgt er ook voor dat je partner meer betrokken is bij de bereiding en zijn of haar eigen inbreng kan geven. En je kunt direct wat gezonde tips geven, zoals bijvoorbeeld het vervangen van kant en klare pakjes door zelfgemaakte sauzen. 

Samen genieten: the secret ingredient is love

Al deze stappen zorgen er hopelijk voor dat jij en je partner wat meer op één lijn komen op het gebied van voeding die gezond is. Elkaar uitdagen, inspireren en op het goede pad houden maakt het allemaal een stuk makkelijker om gezond bezig te zijn. Maar elkaar aanvullen ook. Dus laat hem of haar ook af en toe die chocoladereep in de kast wegwerken. Dan kom jij namelijk niet meer in de verleiding. En geniet af en toe samen van iets waar jullie echt zin in hebben, zonder je schuldig te voelen. 

En wil je partner met al deze tips nog steeds niet mee in jouw gezonde keuzes? Dan is er altijd nog de optie om samen een workout te volgen. In onze community staan ook een aantal korte challenges die je samen kunt doen.


Reactie plaatsen