Hoe train je 1 kg vet weg?
13 december 2021 
in Move

Hoe train je 1 kg vet weg?

Een groot deel van Nederland traint om af te vallen of vet te verbranden. En laten we eerlijk zijn, trainen is veel leuker dan streng zijn op je voeding. Dus in hoeverre is het mogelijk om met trainen voldoende te verbranden om 1 kg af te vallen zonder op je voeding te letten?

Calorieën verbranden

Gemiddeld hebben mannen 2500 calorieën en vrouwen 2000 calorieën per dag nodig. Wil je graag een kilootje minder wegen? Dan is de oplossing vrij eenvoudig. Verbruik je meer energie dan je binnen krijgt, dan ga je afvallen. Er zijn twee manieren om dit voor elkaar te krijgen:

  • Meer energie verbruiken door bijvoorbeeld te gaan sporten
  • Minder energie binnenkrijgen door minder of gezonder te eten

Voor beide opties geldt een belangrijke regel: doe het gecontroleerd en ga niet ineens 4 uur per dag trainen of een crash dieet volgen. Zo voorkom je de kans op een blessure of jojo-effect waardoor je weer opnieuw kunt beginnen.

Vet verbranden

Om één kilo aan vetweefsel kwijt te raken heb je een calorietekort van ongeveer 7000 calorieën nodig of een extra verbruik van 7000 calorieën. Dit klinkt wellicht als een onmogelijke opgave maar laat wel zien dat een goed doordacht plan van aanpak nodig is. 

Hoeveel calorieën je verbrandt tijdens een workout is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder je geslacht, gewicht en de duur en intensiteit van de workout. Hoe zwaarder je bent hoe meer calorieën je per workout zal verbranden. En tijdens een HIIT workout verbrand je meer calorieën dan met een rondje hardlopen. Een korte maar intensieve workout van 30 minuten is makkelijker in te plannen dan een hardloopsessie van meer dan een uur en levert hetzelfde resultaat. 

Afvallen met HIIT

Met onze workouts kun je gemiddeld 350 calorieën in 30 minuten verbranden. Dat zijn dus 20 workouts om 1 kg vetweefsel kwijt te raken (als je inname aan calorieën hetzelfde blijft). Pas je ook je voeding aan dan kan het nog sneller gaan. Check snel de mogelijkheden om te starten met onze programma's en bepaal zelf hoe snel jij die 1 kg aan vetweefsel kwijt raakt!

Reactie plaatsen