Het belang van je sociale netwerk bij het afvallen
28 maart 2022 

Het belang van je sociale netwerk bij het afvallen

Het hebben van een betrouwbaar en ondersteunend sociaal netwerk wanneer je gewicht wil verliezen blijkt essentieel te zijn. Niet alleen voor jouw resultaten, maar ook voor je mentale welzijn. De definitie van een sociaal netwerk kan verschillende betekenissen hebben. Of het nu vrienden of familie, een specifieke steungroep (zoals bijvoorbeeld onze HIIT community), of een digitaal sociaal netwerk, zoals zoals Instagram of Facebook is, het hebben van een groep om op terug te vallen als het moeilijk wordt zorgt voor blijvende resultaten.

Verhoog de kans van slagen

Hoewel afvallen zeker een moeilijke opgave is voor velen, zijn de voorwaarden om succesvol te zijn vrij eenvoudig. Je eet gezond, je beweegt voldoende en je creëert goede gewoonten en elimineert de slechte. We weten allemaal wat goed en minder goed voor ons is als het gaat om het inrichten en volhouden van een gezondere levensstijl.

Maar alleen omdat het proces duidelijk is, wil dat nog niet zeggen dat het gemakkelijk is. Een persoon of groep om je te helpen wanneer je gevoelens van ontmoediging en een laag zelfbeeld hebt, helpt je om jezelf te hervatten en door te zetten. Dit is een moment wat iedereen zal tegenkomen. Zonder ondersteuning is het uitvalpercentage van iemand die een dieet of afvalprogramma volgt behoorlijk hoog. Sterker nog, zonder ondersteuning zoals een goed plan en een sociaal netwerk is de kans op slagen minimaal, met name op langere termijn.

Deel de ervaring

Het is keer op keer wetenschappelijk aangetoond dat het hebben van een ondersteuningssysteem van welke aard dan ook (meestal familie) een enorme impact heeft op iemands motivatie, toewijding en algehele resultaten tijdens het afvallen.

Dus als jij of iemand die je kent op het punt staat om af te vallen, zorg er dan voor dat er iemand is die ter ondersteuning tijdens zowel moeilijke als gelukkige tijden. Het spreekt voor zich dat het beleven van een ervaring met anderen, goed of slecht, de reis een stuk aangenamer maakt.

Reactie plaatsen