15 snelle tips om het hele jaar door gemotiveerd te blijven
09 mei 2022 
in Improve

15 snelle tips om het hele jaar door gemotiveerd te blijven


Voor een succesvol plan om jouw doelstellingen op lange termijn te behalen, is focus het belangrijkste aandachtspunt en zijn gezonde veranderingen nodig. Het aanleren van nieuwe gewoonten kost tijd en als het even tegen zit of niet snel genoeg gaat kan jouw motivatie als sneeuw voor de zon verdwijnen. Geef jezelf tijd om veranderingen door te voeren en werk stap voor stap. Hier een aantal simpele tips om je motivatie en focus te behouden voor een langere periode: 

1. Blijf positief denken en verlies je uiteindelijke doel niet uit het oog.

2. Als je eenmaal hebt besloten om stappen te maken naar een gezonde en actieve lifestyle, laat dan oude, minder gezonde gewoonten een voor een los.

3. Zoek een voedingsschema of eetpatroon wat past bij jouw dagelijkse routine. Vraag om hulp en probeer niet hetzelfde schema te volgen doordeweek en in het weekend, je hebt ook momenten nodig om te genieten. 

4. Neem kleine stapjes en stel eerst tussendoelen. Zodra je op weg bent en eerste resultaten behaalt krijgt je motivatie een boost om door te gaan. 

5. Ontvolg die magere Instagram modellen die je misleiden met bewerkte foto’s en je zelfvertrouwen een deuk geven.

6. Houd een eetdagboek bij en noteer gezonde, lekkere recepten die je tegenkomt. 

7. Ga niet iedere dag op de weegschaal staan. Wanneer jij je gezond en fit voelt dan maakt het niet uit wat de weegschaal je laat zien. Soms houd je nou eenmaal wat meer vocht vast en spieren wegen meer dan vet, dus staar je niet blind op getallen. 

8. Maak liever elke maand een foto van jezelf in bikini of je favoriete kledingstuk. Dit geeft veel beter zicht op je doelstellingen en is beter vergelijkingsmateriaal.

9. Ga naar buiten om te wandelen of fietsen en zoek hier een routine in. Dit is niet alleen goed voor je humeur maar houd je ook lekker actief. 

10. Volg een trainingsprogramma wat is opgesteld door iemand die er verstand van heeft. Wanneer je zelf aan de slag gaat bereik je minder snel resultaat en dat kan demotiverend werken. 

11. Stop met het vergelijken van jouw lichaam met dat van anderen. Waarschijnlijker ben jij een stuk fitter dan zij zijn en veel beter op weg naar jouw doelstellingen. 

12. Vier je successen met familie of vrienden. Et is belangrijk om af en toe stil te staan bij de resultaten die je behaald hebt om focus te houden op het ultieme doel. 

13. Beloon jezelf af en toe met iets waar je echt zin in hebt. Na een zware week, een intensieve workout of een week waarin je voedingsschema top ging mag je ook best een beetje zondigen.

14. Maak contact met anderen die je steunen en aanmoedigen in goede en minder goede tijden.

15. Identificeer je valkuilen en probeer deze te elimineren of zoek manieren om hiermee om te gaan.

Reactie plaatsen