Gezondheid

Je bloedsuikerspiegel onder controle te houden

Met de steeds groter wordende variatie aan snoep, koeken en toetjes, is de kans dat je onbewust jouw bloedsuikerspiegel verhoogd tegenwoordig groot. Steeds meer mensen, vooral vrouwen, lijden aan hoge bloeddruk, diabetes of beide. Dit kun je doen om je bloedsuiker te stabiliseren en het risico op diabetes te verkleinen.

Dagelijks bewegen

Tijdens lichamelijke activiteit zweet je en gaat je hart sneller kloppen. Deze actie zorgt ervoor dat het bloed meer glucose verbrandt, wat resulteert in een lagere bloedsuikerspiegel. Bovendien bevordert lichaamsbeweging het effectieve gebruik van insuline in het lichaam.

Regelmatig fruit en noten

De natuurlijke suikers in fruit hebben een positief effect op je gezondheid omdat ze voldoen aan de glucose behoefte van het lichaam. Bovendien zullen ze je een meer verzadigd gevoel geven en zelfs je trek in suiker onder controle houden.

Hydratatie

Een verhoogde inname van water zal het overtollige glucose in het bloed wegspoelen, waardoor de suikerniveaus van je lichaam op peil blijven.

Meer vezels

Vezels hebben water absorberende eigenschappen die ervoor zorgen dat je stoelgang soepel blijft. Het vertraagt ook het proces van de afbraak van voedsel in suikers door het lichaam.

Kies de juiste koolhydraten

Koolhydraten zijn onderverdeeld in twee categorieën: eenvoudige en complexe koolhydraten. Eenvoudige koolhydraten zijn aanwezig in voedingsmiddelen zoals witte suiker, snoep, koolzuurhoudende dranken en sommige soorten fruit. Terwijl complexe koolhydraten aanwezig zijn in voedingsmiddelen zoals volkoren brood, gerst, havermout, bruine rijst, peulvruchten, bonen, linzen en kikkererwten. Verhoog het aandeel complexe koolhydraten en beperk de eenvoudige koolhydraten in je voeding om het risico op diabetes te verminderen.

Goede gewoontes voor je bloedsuikerspiegel

● Geef de voorkeur aan voedsel met een lage glucose index

● Beheers je voedselporties, met name snoep en toetjes

● Eet vaker een salade

● Zorg voor voldoende slaap

Reactie plaatsen

Meer uit jouw workouts halen met HIIT?

Download het gratis E-book!

 • Meer calorieën verbranden met HIIT training
 • Maximale resultaten in minimale tijd
  • Stap voor stap handleiding om te starten
  • Inspiratie om je trainingsschema aan te vullen
  • Voorkom blessures met tips voor herstel
  • Korte workouts zonder materialen
  • Unieke oefeningen voor jouw HIIT workout
50%
Je bent er bijna
Waar mogen we de HIIT Workout Guide naar toe sturen?
Gratis download
Workout Guide HIIT